שייקים הפכו כבר לדרך חיים אצל אנשים רבים כחלק מדיאטה מסוימת, טבעונות מאוזנת, פינוק מזין, תחליף ארוחה או פשוט משקה מרענן וטעים.
פשטות ההכנה שלהם והאפשרות לשילובם בסדר יום עמוס, הביאה לכך שהשייקים הפכו לטרנד בריאותי מוביל.
שייק מתקתק או חמצמץ מפירות קפואים, עלים ירוקים, אגוזים ואבקה עשירה בויטמינים ומינרלים, הוא לפעמים כל מה שצריך כדי להרגיש טוב במהלך היום שלנו.
יש רק להחזיק בהישג יד את המרכיבים הנבחרים וכמובן בלנדר איכותי, שיכול להתמודד גם עם אלמנטים קפואים ולרסק הכול בזמן קצר, כדי לשמור על הערכים התזונתיים. את השייק כדאי לשתות מיד לאחר ההכנה וזה יכול לקרות בבית, כתחליף מהיר לארוחת בוקר, בהפסקת הצהריים במקום העבודה, או כפתרון לבעיית הנשנושים והחיפוש הבלתי נפסק אחר משהו מתוק.
צריכת שייקים יכולה להיטיב עם אנשים המתקשים בלעיסת מזון או בעיכול של מזונות מוצקים ולכן סובלים ממחסור ברכיבים תזונתיים. מזון המעובד למחית, קל יותר לצריכה ולפירוק במערכת העיכול וזמינותו הביולוגית בגוף, גבוהה
הגשם הגיע ומתחילים לחוש את הקור ודווקא עכשיו כשהגוף שלנו זקוק לויטמינים ומינרלים יותר מכל אנחנו נוטשים את השייקים לטובת פחמימות "ריקות" ומנחמות.
אז למה כדאי להמשיך לשלב שייקים כחלק משגרת התפריט שלנו דווקא בימים אלה?
1. ויטמין C
שייקים הם ממש מכרה של ויטמין C. ויטמין C חשוב לתפקודים שונים של גופנו והוא נמצא בכמויות מצוינות בתותים, פירות יער, קיווי, פירות הדר ומנגו.
2. סוכרים ממקור טבעי
בחורף כשקר, אנחנו מוצאים את עצמנו זקוקים לאנרגיה שמקורה בפחמימות והרבה פעמים פונים לצורה ה"ריקה" שלהן כמו מאפים, עוגות ועוגיות, שוקולדים וכדומה.
3. סופר פוד
סופר פוד הוא מונח טרנדי שהתפתח בשנים האחרונות והמשמעות שלו היא מזון שמכיל כמות גבוהה של רכיבי תזונה חשובים.
שייקים בחורף הם בסיס מצוין לשילוב מאכלי סופר פוד, גם כאלה שלעולם לא נוכל לאכול בפני עצמם, כי מה לעשות… הם פחות טעימים.
4. מאכלים מחממים
ברפואה האיורוודית והסינית המסורתית מאמינים כי למזונות יש השפעה מחממת, נייטרלית או מקררת.
5. החורף הוא הזדמנות נהדרת להתנסות בשייקים עם ירקות
המי שלא נוהג לשתות שייקים עם ירקות אולי חושב שהם לא טעימים. האמת שהם יכולים להיות לא טעימים אבל הם יכולים להיות גם מדהימים! זה עניין של איזונים בין הטעמים.
מתחשק לכן שייק? כי אנחנו כבר רצות להכין לנו שייק מפנק ובריא!